Vinič stolový Lakemont

Biele hrozno

p

O produkte

Biely Vinič Lakemont Vitis vinifera je odroda stolového viniča bez semien (bezkôstkové hrozno). Stredne veľké bobule sladkej ovocnej chuti a muškátovej arómy.

Cena

7.90 
Jednotková cena 7.90  /kus

Popis

Vinič stolový Lakemont

Biely vinič Vitis vinifera Lakemont je stolová odroda bez semien, ktorá vznikla krížením odrôd Ontario a Sultanina. Odroda Lakemont sa vyznačuje vysokou rezistentnosťou voči chorobám.

Biely vinič

Bobule sú stredne veľké a guľaté. Sú sfarbené do zelenožlta a sú bez semien. Šupka je pevná, dužina chrumkavá s jemnou sladkou až ovocnou chuťou a muškátovou arómou. Strapec je veľký až veľmi veľký a bohatý. Vitis vinifera Lakemont dozrieva na konci septembra. Ovocie sa hodí na výrobu hrozna ale aj na priamu konzumáciu, či na sušenie. Vyznačuje sa stredne silným vzrastom – dorastá do 2 – 3 m. Vinič je s obľubou vysádzaný k domom ako deliaca a tieniaca pergola. Odroda dobre odoláva mrazom. Nie je však vhodná na pestovanie v skleníku.

Pestovanie viniča

Pred výsadbou viniča by mala mať pôda dostatok živín, najmä fosforu, draslíka, horčíka a vápnika. Pred samotnou výsadbou by sa mali na sadenici ponechať len hlavné korene, ktoré by sa mali skrátiť na dĺžku asi 10 – 15 cm. Rastlinu zrežte na dve očká.

Starostlivosť

Rez sa vykonáva na jar – vo februári alebo v marci. Pričom stolové odrody sa strihajú na 6-8 očiek. Mladé sadenice je vhodné chrániť pred mrazom. Pri výsadbe nezabúdame na oporu pre budúci vinič. Pôda by mala byť humózna a dobre priepustná, stanovisko volíme slnečné. Odroda je vhodná aj do vyšších pestovateľských oblastí.

Výška rastliny pri dodaní: 30 cm
Rozmer kvetináča: 11x11x21 cm

Informácie o produkte

Počet kus 1 kus
Hmotnosť 2 kg
Rozmery 11 × 11 × 50 cm
Množstvo

1 kus

Farba

Upozornenie k rastlinám:

Vzhľad rastlín závisí od mnoho faktorov, ako napr. vegetačné obdobie, ich vek či aktuálne potreby. Preto môžu byť rastliny v čase vašej objednávky práve pred kvitnutím, po zastrihnutí alebo po odkvitnutí. Tieto formy nepoukazujú na zlú vitalitu či zlú kvalitu rastlín a neovplyvňujú ich ďalšie prosperovanie.
Novinka