Hliva ustricová Hlivová záhradka

Huby hliva ustricová

p

O produkte

Hliva ustricová Pleurotus ostreatus je drevokazná huba. Má dietetické a liečivé vlastnosti Vyhľadávaný potravinovým doplnok. Hlivová zahrádka na pestovanie.

Katalógové číslo: 004823 Kategórie: , Značky: , , ,

Cena

7.99 
Jednotková cena 0.53  /liter

Popis

Hliva ustricová hlivová zahrádka

Hliva ustricová Pleurotus ostreatus patrí medzi drevokazné huby a pre svoje dietetické a liečivé vlastnosti je v poslednej dobe vyhľadávaným potravinovým doplnkom. Hlivová zahrádka je špeciálny substrát s hlivou ustricovou na jednoduché domáce pestovanie.

Hliva ustricová pozitíva

Vďaka významnému obsahu glukánov, ale aj iných látok posilňuje imunitu ľudského organizmu a tým predchádza a pomáha liečiť civilizačné choroby. Využívanie húb napríklad v boji proti rakovine, vysokému krvnému tlaku, cukrovke a ďalším je známe v mnohých krajinách celého sveta. Na spracovanie v kuchyni používame celé plodnice hlivy ustricovej Pleurotus ostreatus. Substrát je ošetrený iba tepelne, nie sú v ňom použité žiadne chemické prípravky a hnojivá.

Hliva v bio susbtráte

Substrát je ošetrený iba tepelne, nie sú v ňom použité žiadne chemické prípravky a hnojivá.

Vypestujte si domácu hlivu ústricovú.

Hliva ustricová pestovanie

Hlivová zahrádka návod

Substrát Hlivová zahrádka nechajte v originálnom obale a umiestnite ho do priestoru s teplotou v rozmedzí 18 ° -25 ° C. Kocka sa nezalieva, je vhodné zabrániť prístupu hmyzu. Rast hlivy prebieha v bloku rovnako ako v prírode v dvoch fázach. V prvej dochádza k prerastaniu mycélia ( šedo bielych vlákien).

Prerastanie mycélia

V tejto dobe kultúra produkuje vyššiu koncentráciu CO2 ako rastového stimulátora. Táto fáza trvá podľa teplotných podmienok jeden až dva mesiace. Najrýchlejšie prerastanie prebieha pri teplote 24 ° C. K prerastaniu však dôjde aj pri teplotách nižších, ale za dlhšiu dobu.Vo fáze prerastania mycélia nie je v otvoroch pripravených pre rast plodníc nič vidieť. Pri teplote nad 30 ° C sa rast mycélia zastaví.

Po celkovej kolonizácií bloku mycéliom ešte len dochádza k tvorbe plodníc. Príznakom ukončenia prvej fázy je zvrašťovanie (prisatie) obalu k substrátu, pri poklepe blok znie ako bubon, v otvoroch sa objavia zárodky plodníc, alebo sa okolo otvorov tvoria biele závoje mycélia. Ak nedôjde k týmto príznakom po uplynutí dvoch mesiacov v teplote 20 ° C – 24 ° C, preneste blok do teploty nižšej ako 18 ° C.

Hliva nasadenie plodníc

Táto druhá fáza si vyžaduje zníženie vonkajšej teploty a zvýšenie vzdušnej vlhkosti. Hliva ustricová nasadzuje plodnice pri teplotách pod 18 °C najradšej však v prostredí kde je 10 °C – 15 °C. Pri tvorbe plodníc potrebuje hliva mierne svetlo po dobu 8 hod. denne. Plodnice rastú z už pripravených otvorov v obale. Trs, ktorý dosiahne tvar ako na obrázku obale, vykrútime. Pri vytvorení priaznivých podmienok je kultúra schopná opakovaného nasadzovania plodníc do doby, než dôjde k značnému úbytku substrátu.

Zber plodníc hlivy

Po zbere plodníc necháme blok odpočívať v priestore kde plodil cca 2-3 týždne. Potom dáme blok na 2 dni do teploty 20 °C – 25 °C a opäť prenesieme do zníženej teploty. Tepelný šok pomáha nasadeniu ďalších plodníc.

Podmienky nevhodné na pestovanie hlivy

Teplota nad 30 ° C, skleníky, fóliovníky, parenisko a iné priestory s priamym slnečným svetlom. Huby všeobecne nemajú rady veľké kolísanie teplôt. Ďalej nie je vhodné zakrývanie bloku iným plastovým obalom alebo prípadné vkladanie bloku do malých uzavretých priestorov ako je napr. akvárium a podobne.

Informácie o produkte

Počet liter 15 liter
Hmotnosť 10 kg
Rozmery 40 × 50 × 25 cm
Balenie o objeme

15l