Ginko Biloba Mariken na kmienku

Ginko

p

O produkte

Ginko Biloba Mariken na kmienku je jedna z najcennejších liečivých rastlín. Ginko dvojlaločné má hustú korunu z opadavých svetlozelených listov, ktoré na jeseň menia farbu na žltú.

Cena

48.90 
Jednotková cena 48.90  /kus

Popis

Ginko Biloba Mariken

Ginko Biloba Mariken na kmienku patrí medzi mimoriadne populárny listnatý strom, známy po celom svete. Odroda Ginko dvojlaločné Mariken patrí medzi novovyšľachtené. Hustá koruna je tvorená z opadavých, typicky tvarovaných svetlozelených listov, ktoré sa na jeseň sfarbujú do žlta. Je veľmi kompaktná. Vďaka zapestovanej korune na kmienku pôsobí v záhrade luxusným dojmom. Patrí medzi najstaršie rastliny na Zemi a dožíva sa aj 2000 rokov.

Ginko Biloba účinky

Vďaka vysoko účinným liečivým vlastnostiam sa ginko považuje za jednu z najcennejších liečivých rastlín. Zlepšuje krvný obeh a cievy, upravuje nepravidelnú činnosť srdca, slúži ako prevencia infarktu a mozgových príhod, normalizuje krvný tlak, zlepšuje prekrvenie končatín, zvyšuje odolnosť ciev, rozširuje ich a zabraňuje usadzovaniu solí cholesterolu do cievnych stien, zlepšuje prekrvenie a činnosť mozgových buniek, pamäť a ďalšie mozgové funkcie, zvyšuje koncentráciu, spomaľuje starnutie, pozitívne pôsobí pri poruchách sluchu, „zvoneniu“ v ušiach a pri poruchách zraku a má pozitívne účinky pri liečbe Parkinsonovej a Alzhaimerovej choroby.

Ginko pestovanie

Na slnečné alebo polotienisté stanovisko vysádzame ginko dvojlaločné do priepustnej záhradnej pôdy. Nevyžaduje špeciálnu starostlivosť, len v prvých rokoch po výsadbe pravidelnú zálievku počas horúcich letných mesiacov. Po výsadbe vyžaduje oporu, aby lepšie odolávalo vetru a dobre zakorenilo. Je veľmi odolné voči mrazom, rastie aj v horších pôdnych podmienkach a veľmi dobre znáša aj znečistenie a zmeny klímy.

Výška rastliny pri dodaní: 80 cm
Výška kmeňa: 55 cm
Priemer kvetináča: 21 cm

Informácie o produkte

Počet kus 1 kus
Hmotnosť 5 kg
Rozmery 21 × 80 cm
Množstvo

1 kus

Upozornenie k rastlinám:

Vzhľad rastlín závisí od mnoho faktorov, ako napr. vegetačné obdobie, ich vek či aktuálne potreby. Preto môžu byť rastliny v čase vašej objednávky práve pred kvitnutím, po zastrihnutí alebo po odkvitnutí. Tieto formy nepoukazujú na zlú vitalitu či zlú kvalitu rastlín a neovplyvňujú ich ďalšie prosperovanie.
Novinka