Azalka japonská na kmienku

Azalka na kmienku

p

O produkte

Červená azalka japonská na kmienku sa vďaka množstvu bohatých kvetov stane ozdobou každej záhrady. Kvitnúci ker kvitne skoro na jar veľkými kvetmi. Azalka je vhodná do polotieňa.

Cena

78.90 
Jednotková cena 78.90  /kus

Popis

Azalka japonská

Azalka japonská na kmienku – Azalea japonica je poloopadavý pomaly rastúci ker. Japonská azalka kvitne na jar v máji plnými červenými kvetmi. Kvitnúce kvety sú natoľko bohaté, že prekryjú zelenú časť rastliny a listy vôbec nevidieť. Listy sú kožovité, tmavo zelené, oválne. Azalka vypestovaná na kmienku vynikne ako solitérna rastlina v záhone ale aj v nádobe na terase či balkóne.

Pestovanie azalky japonskej na kmienku

Azalky vyžadujú kyslú priepustnú pôdu. Pri výsadbe primiešavame do pôdy substrát na azalky a rododendrony alebo kyslú rašelinu. Azalky majú plytké korene, preto je dobré namulčovať ich vrstvou kôry, aby si pôda dlhšie udržala vlhkosť. Hnojíme ich hnojivom na azalky a rododendrony. Po odkvitnutí je potrebné odkvitnuté kvety odstrániť, aby sa zabezpečilo bohaté kvitnutie v nasledujúcom roku. Azalky obľubujú skôr polotieň, na priamom slnku môžu listy opadnúť.

Farba: červená
Výška rastliny pri dodaní: 100 cm
Výška kmeňa: 65 cm
Priemer kvetináča: 25 cm

Informácie o produkte

Počet kus 1 kus
Hmotnosť 8 kg
Rozmery 30 × 120 cm
Farba

Množstvo

1 kus