Azalka veľkokvetá na kmienku oranžová

Azalka na kmienku

p

O produkte

Azalka veľkokvetá na kmienku s veľkými žiarivo oranžovými kvetmi je husto rastúci opadavý ker. Nádherna solitérna azalka na kmienku ozdoba do vašej záhrady.

Cena

29.90 
Jednotková cena 29.90  /kus

Popis

Azalka veľkokvetá na kmienku

Azalka veľkokvetá Knaphill Klondyke oranžová je hybridný kultivar azalky. Ker – azalka na kmienku známy svojimi veľkými a výraznými kvetmi, ktoré kvitnú v lete a na jeseň. Kvety sú veľké, žiarivo oranžovej farby a po odkvitnutí sa z nich môžu vytvoriť drobné plody. Azalka Knaphill Klondyke je opadavý, kompaktný ker hustého vzrastu. Listy sú tmavozelené a lesklé s hladkým povrchom a sú usporiadané striedavo na vetvách. Azalka dorastá do výšky 1-1,7m a pestovaná na kmienku so svojimi pestrými kvetmi vynikne v záhrade ako solitérna rastlina.

Azalka na kmienku pestovanie

Azalky vyžadujú kyslú priepustnú pôdu. Pri výsadbe primiešavame do pôdy substrát na azalky a rododendrony alebo kyslú rašelinu. Azalky majú plytké korene, preto je dobré namulčovať ich vrstvou kôry, aby si pôda dlhšie udržala vlhkosť. Hnojíme ich hnojivom na rododendrony a azalky. Po odkvitnutí je potrebné odkvitnuté kvety odstrániť, aby sa zabezpečilo bohaté kvitnutie v nasledujúcom roku. Azalky obľubujú skôr polotieň, na priamom slnku môžu listy opadnúť. Azalka veľkokvetá je mrazuvzdorná až do -23 °C.

Farba: oranžová
Výška rastliny pri dodaní: 110 cm
Výška kmeňa: 80 cm
Priemer kvetináča: 20 cm

Informácie o produkte

Počet kus 1 kus
Hmotnosť 4 kg
Rozmery 20 × 130 cm
Množstvo

1 kus

Farba

Upozornenie k rastlinám:

Vzhľad rastlín závisí od mnoho faktorov, ako napr. vegetačné obdobie, ich vek či aktuálne potreby. Preto môžu byť rastliny v čase vašej objednávky práve pred kvitnutím, po zastrihnutí alebo po odkvitnutí. Tieto formy nepoukazujú na zlú vitalitu či zlú kvalitu rastlín a neovplyvňujú ich ďalšie prosperovanie.
Novinka