Okrasný cesnak Globemaster 1 cibuľka

Cibule okrasného cesnaku

p

O produkte

Okrasný cesnak Allium Globemaster. Neskoro na jar má veľké tmavo fialové kvety. Na výsadbu medzi trvalky a nízko rastúce kríky. Do vázy a na kytice. 1 cibuľka.

Katalógové číslo: 017290-14 Kategórie: , , Značky: , , , , ,

Cena

3.99 
Jednotková cena 3.99  /balenie

Popis

Okrasný cesnak Globemaster

Okrasný cesnak – Allium Globemaster je typická rastlina neskorých jarných a letných výsadieb. Záhradu spestrí tmavo fialovými kvetmi, veľkými v priemere až 20 cm. Objavujú sa od mája do júna. Vyrastajú na konci neolistených kvetných stoniek z prízemnej ružice listov. V balení 1 cibuľka.

Allium Globemaster

Kultivar Allium Globemasterr dorastá do výšky 80 cm. Kvety na rastline vydržia pomerne dlho. Sú vhodné k rezu, do vázy aj do kytíc. Allium Globemaster je veľkým lákadlom pre včely a motýle a iný medonosný hmyz. Okrasný cesnak vynikne na väčšej ploche v skupinovej výsadbe spolu s okrasnými trávami a trvalkami, ktoré sú v čase kvitnutia cesnaku na začiatku vegetačnej doby.

Okrasný cesnak pestovanie

Cibuľky okrasného cesnaku vysádzame na slnečné stanovisko do hĺbky 15 cm. Pôda by mala byť prekyprená do hĺbky 30 cm. Zároveň aj dobre priepustná, toleruje aj suchšie miesta. Jednotlivé cibuľky kvetov cesnaku sadíme do vzdialenosti 30 cm od seba. Prihnojovanie sa odporúča počas rastu listovej časti.

Po odkvitnutí sa rastlina postupne stiahne späť do cibule a v daný rok sa stratí zo záhona.

Parametre cesnaku

Výška rastliny: 80 cm
Sezóna kvitnutia: V-VI
Farba: tmavo fialová
Výsadba: IX-XII
Obvod cibuľky: 18/20 cm
Hĺbka výsadby: 15 cm
Počet kusov: 1

Informácie o produkte

Počet balenie 1 balenie
Hmotnosť 0.5 kg
Rozmery 13 × 20 × 3 cm
Farba

Množstvo

1 kus

Upozornenie k rastlinám:

Vzhľad rastlín závisí od mnoho faktorov, ako napr. vegetačné obdobie, ich vek či aktuálne potreby. Preto môžu byť rastliny v čase vašej objednávky práve pred kvitnutím, po zastrihnutí alebo po odkvitnutí. Tieto formy nepoukazujú na zlú vitalitu či zlú kvalitu rastlín a neovplyvňujú ich ďalšie prosperovanie.