Muehlenbeckia complexa

Muehlenbeckia

p

O produkte

Muehlenbeckia complexa je polo opadavá liana s dlhými výhonkami amalými lístočkami. Tvorí kompaktné trsy, nádherne vynikne v dekoráciách spolu s vresmi.

Katalógové číslo: 013541 Kategórie: , Značky: , ,

Cena

2.90 
Jednotková cena 2.90  /kus

Popis

Muehlenbeckia Complexa

Muehlenbeckia complexa je atraktívna ťahavá rastlina s obľubou vysádzaná do jesenných dekorácií spolu s farebnými vresmi, chryzantémami a inými jesennými rastlinami. Je to polo opadavá liana s dlhými výhonkami, ktoré časom drevnatejú.

Listy Muehlenbeckie sú drobné, s hladkým povrchom a tmavozelenou farbou. Vzhľadom na svoju malú veľkosť pôsobia na rastline hustým kompaktným dojmom. Vyznačuje sa rýchlym rastom a schopnosťou tvoriť husté, prepletené kryty. Dorastá do dĺžky približne 30 až 60 centimetrov a dokáže obrásť širšiu plochu.

Pestovanie muehlenbeckie

Rastlina uprednostňuje dobre priepustné pôdy s miernym pH. Má rada slnečné až polo tienisté stanoviská. Muehlenbeckia je relatívne nenáročná na starostlivosť. Vyžaduje pravidelné zavlažovanie, najmä počas suchších období, a občasné orezanie na udržanie žiaducej veľkosti a tvaru. Je teplomilná rastlina pôvodom z Nového Zélandu. Rastlina síce znesie krátkodobý pokles teplôt do -5 °C, ale na jeseň ešte pred príchodom mrazov ju preneste do bytu, kde pri dostatku vlahy prezimuje pri izbovej teplote.

Priemer kvetináča: 9 cm
Dĺžka rastliny: 15 cm

Informácie o produkte

Počet kus 1 kus
Hmotnosť 0.5 kg
Rozmery 9 × 9 × 15 cm
Množstvo

1 kus

Upozornenie k rastlinám:

Vzhľad rastlín závisí od mnoho faktorov, ako napr. vegetačné obdobie, ich vek či aktuálne potreby. Preto môžu byť rastliny v čase vašej objednávky práve pred kvitnutím, po zastrihnutí alebo po odkvitnutí. Tieto formy nepoukazujú na zlú vitalitu či zlú kvalitu rastlín a neovplyvňujú ich ďalšie prosperovanie.
Novinka